helsinki

Kom hem idag, har varit på vift i Helsingfors. Det var helt okej där men inte bättre än förväntat. Föredrar Stockholm, men man kan inte sitta och uggla i samma lilla stad jämt ju. 
 På tal om att uggla i städer så kommer Bente & Linnéa från tibro till Sthlm i övermorgon Dom ska bo hos mig till lördag. woho, längtar efter dom!

flashback

jag bor med några.. som är min familj? eller.. skitsamma. eller asså, jag tycker inte vi i min familj har något gemensamt. synd. för dom.





ta mig tillbaka!
haha, jag kommer ihåg när jag fotade den där telefonbilden. Jag råkade vara en timme för tidig till skolan så jag gick ut och gick lite istället för att sitta och vänta, så gick jag in i en telefonautomat och fotade och gick ut igen. Då var det en tant på andra sidan vägen som tyckte jag såg lite lost ut. hon bah "are you ok?" . Ofta man skulle säga så i sverige.

älskar min EF-väska med alla signs. synd att man aldrig kommer träffa vissa igen. (klicka för större bild) 
 Sista bilden är från beach barbieque. spelade volleyboll med massa spanjorer som skrek "ROTAMOS!"  när vi skulle rotera. skitrolig kväll. men förmiddagen va också trevligt (L)

Jag gillar Wales.


Kollade på hela första säsongen av Heroes idag, har jag ett liv eller? (egentligen, ja. för idag är enda dagen jag är ledig på hela höstlovet, måste slappa då!)

Vi har köpt en kaffemaskin. Máma gillade inte att den va orange. Jag gillade mjölkskummaren och tycker inte färgen spelar någon roll. Pápa upptäckte ett fel på den och ska åka och byta till en ny. Johanna var inte hemma.

Mood: prima, jämfört med barnen i afrika. sådär, jämfört med vem som helst. dåligt, jämfört med världens lyckligaste människa.

orättvist.

orättvisa är den känslan (om det är en känsla?) som jag hatar mest just nu. men jag hatar många känslor, t ex ångest, saknad mm men nu är orättvisa mest aktuellt.
 Alltså, jag ringde in till the voice i måndags, och vann chans att gå till final för att se kanye west live i london. Och finalen var ju idag, hörde den på radion. The voice ställde några frågor om Kanye och så skulle dom lyckligt lottade uppringda svara, och dom kunde inte ett skit! Ärligt, det va enkla frågor, för jag kunde alla svaren. Och vinnaren vann för att motståndaren svarade fel. Hur vore det om dom hade ringt mig istället, va va va va va v a va va.

Mina livsplaner går i kras om jag loggar in på facebook istället för att plugga nu. Kollade på intagningspoengen för vad jag vill gå på gymnasiet, och jag behöver ca 50 jävla poeng till om jag vill gå det jag vill (Frans Schartau - språk). Och FS var endå dom som kräver minst poeng för att gå språk. Jag kan inte tänka mig gå ngt annat.

Jag vann iallafall en cd med kanye west.
Gillar att jag har lite tur i spel, vann ju en språkresa i sommras. men tur i spel = otur i kärlek, som ni vet! ska sluta sura nu. har ont i armbågen också. hej då!

det är höstlov vafan :D
mood: försöker vara glad


prisonbreak vs. boston teaparty

vilket program ska man se? båda är ju lika bra! Måste se prison break, men synd att man missar teaprtyt!

caféplugg

I slutet av den här veckan har jag haft lite smått ångest över alla läxor som var uppskjutna till söndag, för jag vet att jag aldrig orkar plugga mer än en halvtimme endå. Narre hade ungefär samma problem, så vi drog till ett café och pluggade tillsammans.
Det var väldigt givande och mycket roligare! Skrev en uppsats på 3 sidor som blev ganska bra. Drack en choklad med grädde också, gott, och timmarna gick väldigt snabbt. Efter några timmar pluggande (fast inte så intensivt) orkade vi inte mer och drog till åhlens (det enda som är öppet en söndagskväll).
Tycker det är grymt skönt att ha den där uppsatsen överstökad nu. Även om den är till torsdag.

é

   
Jag och Linnea hade en intressant diskussion om linnéor som stavas med apostrof. Man lägger ju uttalet på bokstaven med apostrof (iaf i spanskan) och de linneor som inte har ngn apostrof har de utalet på i:et då? Det låter inte bra, inte bra.


Dagens stress: tanken av alla läxor jag måste göra på söndag
Dagens vill ha: HÖSTLOV! NU! KOM TILL MIG!!

höstiga chokladdagar

Jag har varit på prao i tre dagar nu, på chokladfabriken. Hela dagen igår packade jag in små praliner i små askar som sedan skulle få en söt rosett på, kände mig som en tomtenisse i tomteverkstaden som föreberädde tomtens julklappar. 200 små pralinpaket.
 Åt carbonara till lunch på DärMedPasta. Italiensk mat är god har jag kommit på, inte för att den är särskild speciell. Att menyerna är på spanska eller kanske italienska är lite småskoj också.
 Träffade Karro när jag hade slutat. Men hon slutade skolan senare än jag slutade så jag gick runt lite och fördröjde tiden t ex genom att köpa världens största,mjukaste,gråaste,mysigaste,varmaste,fluffigaste,längsta halsduk. Även fast min mösslåda hemma håller på att svämma över.. Får rensa den någon dag (någon dag som inte existerar).
 well, jag träffade Karro. Hon ville låna en keps. Vi kollade på lite skor också, utan att hitta några direkta fynd. 
image8 
Här har Karro lånat min keps, OBS! hon är inte hip hopare, dom hade spexfoto i skolan^^

 Väl hemma försökte jag följa min planering att läsa 4 sidor i kemi-boken varge dag (vi har prov efter praon). Läste tillochmed 5 sidor och gjorde lite anntäckningar. Duktig mig.
 Glassbilen kom ikväll också, det blev 2 paket choklad-smack. mums. Och pappa kom hem från Norge. Han ska dit nästa vecka med. Åker typ utomlands ca 2 ggr i månaden med jobbet..Till Paris (dit vill jag!) , Marocco, Finland (Ska på kryssning dit på höstlovet) och massa länder. Men han har med sig taxfreegodis. :)

Veckans skvaller:  Jag såg Idol-Markus vid Biopalatset på Söder, klockan 3 på måndagseftermiddagen. Han skulle bio bio ensam (såg ingen kompis och han höll bara i en biljett). Han hade köpt en coca-cola och minipopcorn.

 

Pachuca Sunrise

Jag har gått runt med en låt på huvudet hela dagen idag, utan att kunna sätta fingret på vad den heter. Men nu när jag satte spellistan i iTunes på play så spelades den! Så nu vet jag. Vad den heter alltså.


indolencia

Idag var en sån där dag som man hade tid att vara seg på. Sån man bara kan lata sig eftersom att man vet att inget speciell händelse väntar.  Jag har prao i 2 veckor nu så det är nästan inga läxor. Eller jo.. men jag har ju 2 veckor på mig! Mina föräldrar trodde att jag sov till 4, men sanning är att jag sov till 11 och läste "Linas kvällsbok"  som jag har lånat av Gabbi. Jag har sätt filmen, för länge sen på bio. Men boken är lite annorlunda!
 Sen fick mamma för sig att hälsa på mormor, och jag följde med. Det är väl det minsta jag kan göra för att liva upp en 87-årings ensamma lördag.
  Nu är det någon vi känner som ska vara med på TV, ska bara kolla för sakens skull.

get mah hair!



MÅNDAGSFRISYR
10 gyllene steg till min frisyr.

1. Schampoonera håret med "straght ahead" från "john frieda frizz ease" 95 kr 2 gånger.
2. Balsamera hela håret (eller bara topparna om du är rädd för fett hår) med balsam från samma serie. Låt sitta i ca 5min.
3. Gå runt med en handduk på huvudet ca 5 min, sen får håret självtorka.
4. Medans håret torkar kan du måla naglarna eller något annat snyggt. Eller plugga..
5. Fördela värmeskyddet "Flat Marvel straight"  från Goldwell över hela håret.
6. Borsta håret.
7. När håret är helt torrt , börja platta det med plattången Vidal Sasson på värmegrad ca 7.
8. Kamma en rejäl snebena.
9. Lägg lite "dazzle" från screen över håret, då glänser det och doftar yummie!
10. VOILA!!!


Do The Dance

image3


Ge mig den här tröjan, tack! Undrar om det står "do the dance" för att Justice sjunger så i D.A.N.C.E? Isf vill jag ännu mer ha den!
 Jag måste skriva labbraport nu egentligen. Men jag kan inte rå för att jag prenumererar på nyhetsmail från urban outfitters, och att dom har så snygg reklam att jag klickar mig in på sidan och kollar på mer kläder. Jag vill ha allt, ge mig eller så ger du mig en miljon! tack :) tack :)

På tal om Justice, alla franskar lyssnar på dem värkar det som. Kanske för att Justice är från frankrike. En av mina franska polare sa till mig när vi va i Swansea, att han lyssnade på rock och att han inte alls gillade techno. & nu på msn hade han såndär satt man ser vad han lyssnar på, och det va typ bara DJ hit och dit, Justice, David Guetta, Remix bla bla.. osv. Lät väldigt.. "rockigt". haha. Men man kan väl ändra sig. Fast man kan ju gilla båda stilarna, det gör jag. Eller jag lyssnar inte på techno, men vad kallar man Justice, Crystal Castles, Riot In Belgium och sånnt? typ electro? whatever.

Och för ett tag sen fick jag den tråkiga nyheten att det inte blir något Milano på höstlovet. Varför ska man inte ha råd, inte ens med en sista minuten-resa? whyyy? alla rika får bara gå runt och uppleva mina drömmar, orättvist.
 

btw, jag vill egentligen inte erkänna det, men min bilddagbok är ganska dissad. hade ca 2 bilder på hela sep. tytyt...

nougat

Jag åt en nougat istället för att gå ekedalsspåret.
Den var god, och jag sparade en timme till att göra ngt annat, nice!

RSS 2.0